Merhabalar


25 Aralık 2012

28 Nisan 2011 Perşembe

Konaklamalarda Yaşam

İnternet;

Daha önceden belirttiğim gibi, hafta içi 8.30 -16.30 arası okulun içinde Wi-Fi var fakat bağlantı genelde problemli. Bunun haricinde aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir fiyat listesi var, bura fiyat üzerinden interneti satın alabilirsiniz. Bu sistem için ayrı bir Wi-Fi ağı var, şifresiz gözüküyor fakat internet tarayıcınızı açtığınızda şifreyi girmeniz gerekiyor.
Bunun haricinde beleş yerler;
Triq is-Sidra yolu üzerinde Top20 market var, orada yolun üstünde laptopunuzu açıp internete girebilirisiniz. Özellikle bazı akşamlar orası biraz kalabalık olur.
MC-Donalds’ta da Free. Fakat elektrik prizi yok, ancak şarjınızın yettiği kadar.
Pacaville ye giderken sinemanın yanında Bowling salonu var, içeri gidip bir masaya oturup internete girebilirisiniz, 2 saat dursanız da kimseni bir şey dediği yok.
Bunun haricinde birçok Cafe’de internet var, garsondan rica edip şifreyi istiyorsunuz ve internete girebiliyorsunuz. 1 fincan kahve 1,5 € civarında


Temizlik;

Haftada bir temizlik ve haftada 2 defa havlular değişiyor.
Bütün konaklamalarda haftada bir gün genel temizlik yapılıyor. Havlu derken bir adet büyük banyo havlusu (Bu havlular pek yeni sayılmaz, gelirken kendiniz için ekstradan havlu getirmenizi tavsiye ederim. Bu arada unutmadan, Benim gibi “orası mahrumiyet bölgesi değil ya eksikleri oradan tamamlarım” demeyin, evet her şey var ama en az 2 kat fiyatına J), birde mutfak için bir havlu ve bir kaç tane bez. Hatta bazen bizim bulaşıkları bile yıkıyorlar. Temizlikçi 2–3 tane bayan var, onlarda bütün kapıların anahtarları vardır. Benim şu ana kadar hiçbir şeyim kaybolmadı ama bazı arkadaşlar, odalarından bir şeylerin çalındığını ve bunu temizlikçilerin yaptığını düşünüyorlar ama bir kanıt yok tabiî ki.

Partiler;

Her Çarşamba, Cuma, Cumartesi parti günüdür. Bu günlerde genelde birilerinin evlerinde 24.00’a kadar muhabbet-içki olur (Yaz aylarında genelde sahil buluşma noktası oluyor) gece yarısı da Pacaville’ye club’a (Genelde bizim Clubclass Native Bar a akın eder, Ses sistemi ve Dj dandik olmasına rağmen ortam bar havasında olduğu için sanırım daha samimi oluyor) gidilir.
Eğer paylaşımlı apartmanda kalıyorsanız bu bazen çok iyi olur; eğlence, cümbüş, İngilizce pratik….
Kötü yanları; dinlenmek istediniz zaman sessizliği sağlayamazsınız ve insanları evden kovamazsınız. Ev kirlenip, dağılabilir, eğer titizseniz biraz sıkıntı….

Bulaşık;

Genelde herkes kendi bulaşığını bilir ve en fazla bir gün içinde yıkanır. Fakat ara bulaşığını unutup, ufak-tefek tartışmalara girenlerde oluyor. Veya partiden geriye kalan bulaşık varsa, onları da birilerinin yıkaması gerekli J
Student House’den örnek bir kare….

Bütün konaklamaların mutfaklarında yangın tüpü ve yangın battaniyesi var.


Kız-erkek karışık;

Karşılıklı olarak istemedikten sonra, aynı odada kız ve erkek kalmaz. Çok odalı konaklamalarda bazı odalarda erkek bazı odalarda ise bayanlar kalıyor. Sonuçta aynı odada erkek-bayan beraber kalmıyor.

Isıtma-Soğutma;

Sanırım bütün konaklamalarda klima var fakat bu klimalar günün belli saatlerinde çalışıyor. Konaklamalara göre bu saatler değişebiliyor ama yaklaşık günde 6-7 saat çalışıyor. 1 hafta önceye kadar 17.00'dan 23.00'a kadar çalışıyordu, şimdi ise 23.00'dan sabah 5.00'e kadar çalışıyor. Bildiğim kadarı ile ücretini ödeyip her zaman çalıştırabiliyorsunuz. Ama ne kadar bilmiyorum.
Kışın Malta çok soğuk olmasa da ısıtıcıya ihtiyaç oluyormuş, Klimalar belli saatlerde çalışıyor demiştim zaten ama burada kışın kalmış olan arkadaşlar ufak bir elektrikli sobası vardı (Tabi kendi parasıyla almışlar). Elektrik kullanımıyla ilgili bir kısıtlama yok :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder