Merhabalar


25 Aralık 2012

21 Nisan 2011 Perşembe

Clubclass Dil okulu hakkında

İlk gün okula gittiğimde Clubclass’ın eğitim müdiresi Linda Hanım ile tanıştım. (Bayan Linda mı demeliydim J) Kendisi yaklaşık 50 yaşında Londralı birisi. Sınavımı Linda değerlendirdi ve beni bir sınıfa yerleştirdi. Bu arada Türkiye de ki seviye ile burası biraz farklı, Türkiye’de Elementary i bitirdiyseniz, burada yeniden Elementary den başlayabilirisiniz. Neyse 4 haftalık izlenimlerime göre okul iyi bence. İlk iki öğretmenim çok iyiydi, bunlardan bir tanesi İngiliz diğeri de Malta’lıydı, ikisinin de aksanı gayet iyiydi fakat bugün tanıştığım yeni öğretmenim Maltalı bir bayan ve biraz kötü aksanı var. (Bu arada 4 hafta 3 hoca sebebi, Ben Türkiye de kursa gitmiştim ve aradan 2 sene geçtiği için ilk sınavım kötü geçti, 1 hafta sonra bir üst sınıfa, 2 hafta sonra tekrar bir üst sınıfa geçtim ) Az buçuk Arapçayı bilen ben, aksandaki Arapça etkisini çok rahat hissedebiliyorum. Ama genel olarak çoğu kişi hocalardan memnun. Sınıf mevcutları da ortalama 9–10 kişi.

Okuldaki milletler oranı; şu anda (tahminen) 250 öğrenci içinde 25 tane Türk var. Tahminen çoktan aza sıralıyorum. İspanyol, Brezilyalı,  Türk, Rus (Rusya-Ukrayna), Koreli, Fransız, Alman…

Dersler; 9–10.30, yarım saat ara, 11–12.30 (Genel İngilizce dersleri). Birde bizim Yoğun İngilizce seçen arkadaşlar var. Bu derslerden sonra 13.00- 14.30’a kadar Konuşma dersleri var (Fluence Lesson). Bu derslerde normal ders işlenmiyor, hoca o gün için bir konu veriyor, bazı önemli ve bilinmeyen kelimeleri anlatıyor, sonrasında milleti bir şekilde konuşturuyor. Genelde katılan arkadaşlar bu derslerden de memnun.

Ders aralarında genelde herkes dışarıda muhabbet eder. Genelde 3 ana grup olur, İspanyollar, Türkler, Brezilyalılar J
GYM;
Ayrıca Okulun içinde yarı özel bir Gym var. Burası öğrenci olmayanlar için ücretli, öğrenci olanlar içinde günün belirli saatlerinde ücretsiz. Hafta içi 8.00 den 16.00, hafta sonu 8.00 den 12.00'ye kadar.

HAVUZ;
Okulun havuzunu her gün 8.00 ile 18.00 saatleri arasında kullanılabilir.
Ama hazirandan itibaren havuza Malta'lı larda geliyor ve havuz çoluk çocuk kaynıyor. :(

Bu gün İspanyolların mangal partisi olduğu için havuz biraz kalabalık :)



Okulun kötü yanları,

  • Okunu eğitim sistemi aslında pekte iyi olduğunu söyleyemem; Sınıfınız yazılı sınav ve konuşma sınavından sonra ayrılıyor. Fakat bu iş biraz ticari oluyor, sınıfların doluluk oranına göre size en yakın (bazen olduğunuzdan daha düşük veya yüksek bir sınıfa atabiliyorlar.)
  • Yeni başlayan bir sınıf yok, yani sizin ilk dersinizde kitabın ortasından veya son üniteden ders işleyebilirsiniz. Eğer temeliniz yoksa bu biraz kötü. Yani direk bodozlama derse dalıyorsunuz.
  • Çok berbat bir internet sistemi var, okulun internet kafé dediği yerde milattan kalma kasaları olan LCD ekranlı bilgisayarlar var. İlk geldiğiniz gün 80 dakikalık hediye bir fiş veriyorlar, bilgisayarları bu fişteki şifre ile kullanabiliyorsunuz. Daha sonrasında 80 dakika internet 1€ ya satın alabiliyorsunuz.  (Düzenleme: 9 eylül 2011 Benim son günümde, yeni bir internet kafe yeni bilgisayarlarla birlikte hizmete girmek üzereydi! son durumu bilmiyorum. Ama fiyatlar aynı !!!   )
  • Okulda sabah 8.30’dan 16.30’a kadar Free Wi-Fi var, Ama bu ağa 10 dakikadan fazla bağlanıp, işinizi halledebilirseniz şanslısınız J Bazen çok iyi gidiyor çoğu zaman sürekli bağlantı kopuyor. Özellikle öğeden sonra herkes internete girdiği zaman.
  • Okulun giriş koridorunda, birçok ülkenin bayrağı var, fakat bu kadar çok Türk öğrenci olmasına rağmen Türk bayrağı yok (Bunun için bir bahaneleri var; önceden varmış fakat birileri bayrağı çalmış? Bayrak getirin biz asalım demişler. Tabi bizimde yanımızda bayrak yok ) (Düzenleme: Ağustos 2011'de sağolsun bir arkadaşımız Türk bayrağı getirdi ve Diğer bayrakların yanı olmasada, ana koridorda ki panoda asılı vaziyette duruyor !!! Aslında iyi oldu, diğer bayraklardan daha çok dikkat çekiyor!!  )
  • Okulda bir kantin yok,  millet köşedeki marketten bir şeyler alıyor. Sadece çok kötü kahvesi olan ve pahalı bir kahve makinesi var.



duyduğum kadarı ile
Clubclass haricinde, duyduğum kadarı ile, EC dil okulunun kalitesi daha iyiymiş fakat bizim Türkler çok zengin olduğu için,  oradaki Türk popülasyonu fazlaymış.
Ayrıca ESE'den 2 Türkle tanışmıştım, onlarda eğitim kalitesizliğinden bahsediyorlardı ve Türk oranı !!!

Uzun bir aradan sonra iki link paylaşmak istedim.
https://www.facebook.com/clubclass , buradan aktiviteleri takip edebilirsiniz.
Diğeri ise yıllık olarak güncel Türk oranını görmeniz için.
http://www.clubclass.com/malta/school/nationality-mix




31 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sorunu sadece ben görebiliyorum, erk naab.
    Evet, intermediate olarak bitirdim ve orada,
    starter, beginner, elementary, pre-intermediate, intermediate-upper intermediate, advance sevilerinin herbii için en az bir sınıf var. sanım advance'nin bir üstü için bir tane daha level açılabiliyo, duruma göre....
    Ayrıca General english derslerinde, genelde grammer olmak üzere bazı günler sadece speaking ve listening olduğuda oluyordu. Ama genel bir tahmin ile 5 günün 4 günü Gammer işleniyor fakat arada muhabbet ediyorsunuz, hoca herkeze ilke derste dün ne yaptınız gibi soruyor. Vede son dakikalarda tekrar muhabber başlıtıyor hoca...
    Yoğunlaştırılmış olan (30 saatlik) derste, ek olarak öğleden sonra 1,5 saat fluency lesson var. Burada da, hoca bir konu açıyo ve sadece konuşuyorsunuz. Oyunlar, küçük skeç tarzı şeyler veya politika- memleket meselesi falan-filan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım biz oraya gelmeyı düsünüyoruz ama aracılar cok para alıyor maltaya gelip kendi kayıtımızı biz yapabiliyor muyuz bu fikir zence daha mı ekonomık cevap yazarsan sevınırız

      Sil
    2. Evet, kandiniz kayıt yaptırabilirsiniz ve çok daha ucuza bulma ihtimaliniz var.
      Fakat vize almak biraz sıkıntılı olduğu için, acentalar la daha kolay oluyor.

      Sil
  3. merhabalarr... :) ben ecem 21 yasındaım ve nisan ayı dönemi içersinde ese dilokulu st julıans die yazılıyo galiba tam bilmiyorum belmonte recidansta kalmak istiyorum.. clabclusstn son anda vazgeçtim bi arkadasım orayı hiç begenmemiş neysee oyle işte orayı sildim yani:) biraz daha ayrıntılı anlatırmısın hava durumu nasıl olur nisanda gidicem yada türk restorantları varmı diğer restaurantlar temizmi hijyen açısından alışveriş yapma durumları nasıl ? st julıans nasıl biyer hani istanbula gore bilgi verirmisin? hani bebekle ümraniye arasında nasıl fark var oyle anlatırsan daha rahat anlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecem Merhaba, St. Julian's eğlencenin ve dil okullarının olduğu yerdir.(Istanbul ile kıyaslama yapamıyorum, elma-armut misali ) ESE 'yi biliyorum fakat konaklama ile ilgili bir bilgim yok.
      St. Julian's ve çevresinde her şeye ve her yere en rahat ulaşabileceğin yerdir. Benim bildiğim kadarı ile o civarda 3-4 tane Türk döner-kebap'çı var. (Tabiki lezzetin Türkiye ile aynı olmasını bekleme :)
      Havadurumu için internetten eski yıllara göz atabilirsin, bende seninle nerede ise aynı dönemde gitmiştim, havalar şimdiden ısınmaya başlamıştır.
      Hijyen -Temizlik ?? genel olarak iyidir (Domuz eti harici demek istedim; Fakat genelde menü'lerde "Pork" veya "Bacon" olarak bunu görebilirsiniz. Aynı yerde pişirilmesinden rahatsız olursanız orasının bilmem. Ayrıca az bilinen bir şey daha: Hazır yiyeceklerin içeriğine bakarken arkadaşlar genelde "Pork fat"... olarak bakıyor fakat "LARD" olarak ta bakmak lazım...)
      Kafana bir şey takma, çok kısa zamanda alışıp, eğlenmene dalacaksın....

      Sil
  4. merhabalar benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim chamber college yada clupclass arasında bir kıyaslama yapabilirsek sizce eğitim açısından hangisi daha iyidir yani öle bi kıyaslama yapabilecek konumdamısınız bilmiyorum fakat en azında duyumladığınız kadarıyla teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. 'Az buçuk Arapçayı bilen ben, aksandaki Arapça etkisini çok rahat hissedebiliyorum' demişsin. Hocaların çoğunluğu Arap mı ? Ya da nereli ? Bilgi verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Malta, Tunus'a yaklaşık 100 km olduğu için, adada çok arap var ve eskiden çok daha fazla Arap yaşarmış dolayısı ile Maltaca diline arapça kelimeler ve aksaan girmiş... Sonuçta halk Malta'ca yı arapça aksaanlı konuşuyorsa, ingilizceye de biraz etki ediyor...
    Hocaların yarısı Malta'lı yarısı ingiliz genelde....

    YanıtlaSil
  7. Selam,

    Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler. Bende 6 aylık yoğun programda (haftada 30 ders) Malta Clubclass a gitmeyi planlıyorum. Şehirin eğlence ve sosyalleşmeyle ilgili hiçbir eksiği olmadığı açık, fakat senin orda olduğun süre boyunca ingilizcenin gelişimi istediğin düzeyde oldumu?

    Türklerle bir arada olmamaya çalışmak ve insanlarla sürekli iletişim halinde olmak aldığın eğitimin verimliliğini tabiki arttırıyor ama anladığım kadarıyla dışarıda bir amerika, ingiltere veya canada ya göre maltada genelde ingilizceyi öğrenmeye gelmiş kişilerle vakit geçiriyorsun. Yani sanıyorum şehirde iletişim halinde olduğun kişiler genelde ingilizcesi çok iyi olan kişilerden çok geliştirmeye çalışan kişiler. Bu bir handikap olabilirmi?

    Orayı yerinde görmüş biri olarak 6 aylık yoğun programda ve gerekli gayretin gösterilmesi durumunda burası iyi sonuçların alınabileceği bir okul ve şehirmi?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik anlamında yaptığın tespitlere katılıyorum, Genelde (bu biraz size bağlı) senin gibi ingilizce öğrenmeye gelenlerle pratik yapacaksın. Ama ingiltere'ye öğrenci olarak gitsen bence aynı şey olacak eğer bir yerde çalışmazsan...
      Mesela oranın yerel halkı ile arkadaş olanlar vardı, (Barmenler, market çalışanlarından vs...) Böyle arkadaş edinebilirsen tabiki baya iyi oluyor...

      Eğer gerekli gayreti gösterirsen, ve türklerden mümkün olduğunca uzak durursan verimli olacağını düşünüyorum. Ben çok fazla ders çalışmadığım halde ve türklerle biraz fazla takıldığım halde Beginnerden başlayıp, Intermediate olarak bitirdim. (20 saatlik kurs)
      Bu arada yukarıda yazmıştım ama; yoğunlaştırılmış kurs: extradan konuşma dersi, yani eğer bir kız arkadaşın olur veya yabancı yakın bir arkadaş edinirsen bu exrta dersten sıkılabilirsin... Bundan dolayı şöyle bir şey tavsiye edebilirim; Ilk kayıtta 20 saatlik kurs alıp, oraya gittiğin zaman duruma göre extra kurs satın alabilirsin ve tam olarak hatırlamamakla birlikte Türkiye'de satın almakla, malta'da extra satın almak çok fazla farklı değil.....

      Sil
  8. Merhabalar,

    Malta ile ilgili tecrübelerinizi burada paylaştığınız için öncelikle teşekkürler.
    27 Agustos tarihinde başlamak üzere Clubclass Malta'ya 8+1 haftalık bir programa kaydolmayı düşünüyorum.
    ingilizce seviyem şuanda high-intermediate diyebilirim. Clubclass'daki 20 saatlık genel ingilizce programı bana katkı saglar mı? Ercan kardeşim senin fikirlerin çok muhim. Benim öncelikli ihtiyacım olan pratik yapabilmek ve writing skills'i geliştirebilmek..

    İkinci sorum da konaklamayla ilgili. Sanırım okulun bir kampanyası mevcut. Ekteki link'te konaklamaları ve fıyatları sizinle paylasıyorum. Sizce hangisini seçmeliyim?

    http://www.atlasedu.com/indirimler/M5zgnEcA5GubJZf2yk7W_2012_Clubclass_Long_Stay_Offersv3.pdf

    Desteginiz için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      öncelikle bir kampanyayı değerlendirmek için, diğer fiyatları , koşulları incelemek lazım... Açıkçası bunu yapabilecek durumda değilim.

      Konaklama konusunda da, kişiye kalmış, senin yaşam tarzına-parana vs....
      Her türlü konaklamada kalan arkadaşım vardı ve konaklamasını çok seven veya sevmeyen vardı... Yani bu sana kalmış..

      İyi eğlenceler....

      Sil
  9. Peki ilk gittiğimizde neyle karşılaşıcaz? yani konusma tanısma falan nasıl anlasacaz heriflerle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiç endişe etmeye gerek yok...
      Genel olarak ingilizce konusunda herkez duyarlı, yani yanlış-devrik cümlelerini tebessüm ederek düzeltiyorlar....

      Ama okul için diyorsan, eğer acenta ile gidiyorsan büyük bir ihtimalle oradaki sorumlu seni gerekli kişilerle tanıştırıp, önemli konuları konuşuyorlar. (konaklama, sınav saati falan....)

      Sil
  10. merhabalar. öncelikle bloga verdiginiz emek için teşekkür ederim çok faydalı olmuş. benim sormak istedğim toplam bir malta turunuz orda harcamalarınızda dahil ne kadara geldi?

    YanıtlaSil
  11. Pardon , Tur derken ?? :D
    Daha önce bir yerlerde yazmış olmam lazım...
    Birde Beni referans almamalısınız, Harcamalar kişiye göre, acenta firmanın ne kadar kazıkladığı veya kazıklamadığına, konaklama-okul tercihine göre değişecektir....
    Ben her şey dahil (3 kere haftasonu yurtdışı gezisi (italya,barcelona, viyana) dahil) 7000 € harcadım

    YanıtlaSil
  12. ercan maltaya gitmemiş olsam bu okuduklarından snra gtmeyi düşünürdüm ama gitmiş biri olarak keşke gitmeseymişim diyorum. arkadaşlar bence clubclass gitmeyi düşündüğünüz son okul olmalı. dersleri eğlenceli geçiyo, arkadaş ortamı eğlenceli fakat eğitimi hiçte iyi değil. onlar alacakları paranın derdinde. başta yönetici linda olmak üzere sizi pek taktıkaları söylenemez. ve türk çok fazla. ilk gittiğinizde zorlanmıcaksınız çünkü "yardımsever" turkler size yardımcı olur ztn. maltada ve okulda türkleri pek sevmedikleri de bir gerçek. ayrıca internet sorunu başlı başına büyük bi problem. size internet siteleri üzerinden ödev verip onu yapmanızı söylüyorlar ama onu yapmak için internet imkanı vermiyolar ve üstüne üstlük yapmayınca azarlıyorlar. 4e kadar int var ewet ama okul ztn 2de bitiyr. çıkınca ödev yaparsan okulun aktivitelerini yada arkadaşlarının yaptığı planları kaçırabliysun. bu kdr saçma bi okul yok. bunlara ek olarak. 3 ay bile maltaya fazla. yapacak çok fazla imkan, gezilcek çok yer yok. gece barlar, sabah sahil yada havuz. plan hep aynııı. hele kış aylarında gttyseniz durum daha da kötü cnkü hava çok soğumasada sürekli yağmur yağıyor. maltayla ilgili özlediğim tek konu arkadaşlarım. arkadaş ortamı konusunda şanslıydım. yoksa tam bir hayal kırıklığıydı. paraya kıyıp ingiltereye gitmek daha mantıklı. ayrıca maltanın avrupa ülkesi olupta turkiyenin olamaması çok şaşırtıcı. türkiyeyle kıyaslanmıcak derecede geride. türkiyedeki tatil köylerinden hiç bi farkı yok. güzel ama küçük. illa malta diyorsanız en azından clubclass a gitmeyin please. daha ilk haftadan ağlayıp turkiyeye dönmek isteyen ama parasını geri alamadığı için kalan bir çok türk gördüm. yada 6 ay için gelip 3. ayda dönen... çok negatif yazdığımın farkındayım ama gerçekler acı. beklentilerinizi karşılamıcağından emin olabilirsiniz

    YanıtlaSil
  13. Belki 2 sene önce süperdi ama şimdi sakın gitmeyin!

    Her yer Türk!
    Malta bikere ful Türk dolu. Okulların yüzde 70 i Türk. Ben Clubclass’a gittim. 250-300 öğrenci vardı 120 - 150 si Türk’tü. Sınıfım 12 kişilikti 7si Türk’tü. Derste İngilizce öğrenemiyorsun. Yalandan vakit geçiriyorlar. Öğrenirsende etraftakilerle azıcık konuşarak bir şeyler kapmaya çalışıyorsun oda yalan. (Türklerin hepsi erkek. ) Hele öğrenciler okula english değil turkish language school diyorlar. Benim apartıma Turkish apartment diyorlardı :) O derece türk dolu. Odaları değiştiremiyorsunuz zaten her odada kesim bir türk var. O yüzden senin odanda türk olmayacak sözlerine kanmayın. Deli gibi kavga ediyorsunuz ama nafile. Çünkü yer yok.
    Arkadaşlık
    “Ben gidince hayatta Türklerle takılmam” herkesin kendine söylediği bir yalandır. Aslında yalan değil de gittiğinde anlıyorsun. Türklerle takılmak zorundasın. Türkler Türklerle, Brezilyalılar brezilyalılarla, Koreliler Korelilerle takılıyor. Seni dışlıyorlar. Bazı şeyleri görmemezlikten geliyorsun.
    Okulda Türk kadar Kürt de var. Kürt olması problem değil belki ama arkadaş adam daha konuşmayı bilmiyor İngilizce öğrenmeye gelmiş. Bütün karılara yapışıyorlar. Adam liseyi okumamış gelmiş. Çok cahiller. Neyine yarayacaksa. Bir arkadaşım vardı eğitim firmasından size mahkeme açarım diyerek parasını geri aldı. Düşünün adam trilyonerdi 3 şehrin Coca&Cola dağıtıcısının oğluymuş. Odasına kokan biri gelince çıldırdı. Ben dedi böyle kalitesiz adamlarla hayatımda durmadım. Askere mi geldik a.q. dedi. Terketti. 5 milyarı biriktiren geliyor. Adam geldi “abey bana 100euro 3 ay yetermi“ dedi. Böyle adamlar var. Bir tane kıza asılıyordum. Ertesi gün bi baktım barda mal cahil kokan herifle dans ediyor. Yani yapışıyorlar. Yapacağın hiç bir şey yok. Aynı muhabbet Malta’da devam ediyor. Sadece Türkler ile Kürtler kavga ediyor. Birbirlerini çekemiyorlar.
    Clubclass Apartları
    Aparlar bombok. Leş gibi, yaşanmaz pislik içinde. Uyuyamıyoduk. 40 yıl önceki malzemelerle yemek yapmaya çalışıyorsun. Acentalar da gördüğünüz fotoğraflar yalan. Göt kadar bi havuzu var içi Kürt dolu kıllı kıllı :D
    Yüzdelik verecek olursam her okul için yaklaşık;
    Gelenlerin (%65’i Erkek %35’i Bayan)
    %50 Türkler
    %20 Birezilyalılar
    %10 İspanyollar
    %10 Ruslar
    %5 Kore
    %5 İtalyanlar
    %5 diğer (Çek, Asya ülkeleri, Hollanda ..vs)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam bence kötü geçirdiğiniz günlerden dolayı olayı abartmışsınız biraz :)
      % 50 Türk olma ihtimali yok. Kaldı ki , verdiğiniz rakamlar %105 yapıyor !! :D
      Ayrıca 2 ispanyol arkadaşım hala ClubClass'ta çalışıyor ve arasıra onlarla konuştuğumda, Türk ve diğer millet oranının çok ta değişmediğini söylüyorlar.
      Gitmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem, düşündükleri okula mail ile güncel millet oranını sormalarıdır.

      Sil
    2. herkes bişe dıyor ercan kıme ınanacaz sımd :) kayıt yaptırdım dönusude yok :D

      Sil
    3. Dostum nasıl geçti eğitim bende önümüzdeki ay 6 ay için gitmeyi düşünüyorum

      Sil
  14. Merhabalar
    Yazdıklarınız gerçekten yol gösterici öncelikle bunun için teşekkür ederim. Ben linguatime dil okuluna kayıt olmayı düşünüyorum. Sliema'da olduğunu belirtmek isterim. Sizce konum olarak nasıl ? Okul açısındanda fikirlerinizi öğrenmeyi çok isterim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap oldu ama,
      Sliema, konum olarak çok iyi bir yerdedir. Yürüyerek eğlence-hayat merkezine gidebilirsiniz.
      Okul olarak ta maalesef bir fikrim yok. Fakat genel olarak söyliyeceğim şey;
      -Hangi okul olduğu çok farketmez. Hepsi bi standatta etiğim veriyorlar sonuçta,
      Bence mühim olan, orada zorda kalıp, kendinizi ingilizce konuşmaya zorlamanız olacaktır. o zaman Okul markasını önemli kılan, içinde ne kadar Türkçe konuşan olduğudur.
      Bunu da pek bilmem mümkün değil, yıldan yıla, aydan aya değişiyor.
      Bu yüzden size bol şans

      Sil
  15. Gelenlerin yüzdesel dağılımın verildi su yorumu okuduktan sonra aslında turklerin oldu heryerde yasana bilecek şeyler olsada yanı sasırmasamda bunlar gercekmi die sormadan gecemicem ben ec freestyle yaz okulu programına katılmayı dusunuyorum iki haftalık okulun programına baktıgımda aslında cok guzel gorunuyo ama zaten universiteyi yurt dısında okuyan biri olarak okudum herseye ınan mıyorum yanı ne derece inan malı ve inanmamalıyım bildiniz bişiler varsa lutfen paylasın resimlere baktıgım zamn cok guzel bir doga goruyorum okulların havuzları hıc ılgımı cekmıyor zaten ancak sahil ve denize girmek yakınmı kolaymı programda haftasonu sicilya turundan bahsedilio mesela gercekmi yada ne derece güzel kısaca bildiniz bişiler varsa soylerseniz cok sevinirim gec olmadan yada baska bir ülkede başka bir plan yapmaya başlıcam

    YanıtlaSil
  16. Dear students, thank you for such a great blog. It is very interesting to read all your opinions. I work in the marketing department at Clubclass London and Malta residential language schools. I have to comment about a post above as it is rather misleading. I am referring only to this comment 'I give for each school about; Arrivals of (65% Male 35% Female) 50% of Turks, 20% Birezilyalı and 10% of Hispanics 10% of Russians, 5% Korea 5% Italians, 5% other (Czech, Asian countries, the Netherlands, etc. ..)
    These percentages are all incorrect. I want you all to put your minds at rest that never in the history of Clubclass did we have 50% Turkish nationals - not even close. Last year the total Turks was around 8% which has nothing to do with 50%! I invite any reader here to send me an email whenever you like to confirm how many Turks we have at the school at any period you would like to know about. My email is peter@clubclass.com and my skype is peterclubclass
    Alternatively as we are represented by very good agents all over Turkey you can ask you agent to contact me on your behalf so i will send the proof of our International mix so we can put your mind at rest before your travels to our school in Malta or London. We have an incredible healthy international mix at Clubclass which is something we strive very hard at to achieve. You will have the opportunity to make friends with students from all over the world while enjoying all the free facilities we offer all our students.
    That said though the quality of English at Clubclass is the very most important thing for us and we guarantee every students success. Only native speakers of English are employed as teachers at our school. All teachers at our school are DELTA, CELTA qualified or have a degree in English.

    Thank you all for your kind understanding and I wish you all the very best of success learning English.

    Together with your agents I make myself available for reports on current International mix and any other information you may require.

    Best regards,
    Peter Gauci Maistre
    obo Clubclass London and Malta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Your welcome Peter,
      I don't agree with him who left a comment about %50 Turks either.
      ------------------------
      Arkadaşlar güncel oranları buradan bulabilirsiniz.
      http://www.clubclass.com/malta/school/nationality-mix

      Sil
  17. Merhaba arkadaslar,
    Bende clubclass ogrencisiydim 21.01.2013 - 02.09.2013 yillari arasi ve tum ictenligimle soyleyim hem maddi acidan cok uygun hemde arkadas cevresi yonunden cok uygun bir okul.
    Ozellikle kalacaginiz yerler cok iyi arkadas ortaminiz acisindan cok keyifli oluyor.
    Havuzu ise guzel ve aksam herkes toplaniyor hem pratik imkaniniz oluyor hemde eglenceniz oluyor muzik vs.
    Cok onemli kisim ise pachaville yani tum eglencenin oldugu yere yurume mesafesi..
    Hocalari iyidir.Ayrıca oyle soyledıklerı gıbı okulun yarısı Türk falan değil her ülkeden her tarzdan insanlar mevcut bunu zaten gittiğiniz zaman göreceksiniz..
    Hem eglenmek hemde ogrenmek istiyorsaniz ben tavsiye ediyorum.
    Eger sormak istediginiz birsey olursada ; cgr.atakan@windowslive.com dan sorabilirsiniz

    YanıtlaSil
  18. Sevgilim ile gitmeyi düşünüyorum konaklamada sıkıntı yasarmiyiz hem öğrenmek hem tatil yapmak amacımız ne dersiniz

    YanıtlaSil
  19. Okul yetkilisinin yazdığı gibi öyle hiçbir okulda %50 Türk falan olmaz. Nedendir bilmiyorum bazı arkadaşlar bombalamayı çok seviyorlar. Ben 2013 yılında 2 farklı dil okulunda 3 ay eğitim aldım. ilk okuluma 1 ay kayıt oldum, ben oradayken Türk oranı yükseldiği ve fiyatları yüksek olduğu için ayrılmak istedim ve benden hariç sadece 1 Türk'ün daha bulunduğu farklı okula kendim kaydoldum.
    Türk öğrenci sayısı konusunda ne okulları ne de acentaları suçlayabilirim. Çünkü ben gitmeden önce kendim bütün okullarla yazıştım. Türk rakamlarını aldım en az Türk olan okullardan birine kaydoldum. Gittiğimde gerçekten ilk hafta dedikleri kadar Türk vardı. Benim 2. haftamda 10 dan fazla Türk geldi okula. Böyle bir olayı da dediğim gibi kimseye mal edemeyiz, Acentam da okulda bana doğru rakamları verdi ama siz gittikten sonra okula daha fazla Türk gelmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Doğru acentayla giderseniz daha avantajlı, bazen okulun sitesinde görmediğiniz indirimlerden faydalanabiliyosunuz, ayrıca ödediğiniz paranın bir kısmı ülkenizde kalmış oluyor. Bana hiçbir okul sitelerindeki fiyat listesinden daha düşük fiyat vermedi. Acenta da aynı fiyatı verince bende onlar aracılığıyla gitmiştim.
    Farklı soruları olacak olan olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım. necipoguz@yahoo.com

    YanıtlaSil
  20. Clubclass’a sakın gitmeyin. Hem çok pis, hem çok pahalı.Üstelik de çok kabalar Klima merkezi sistemde 1 saat çalıştırıp bırakıyorlar. Kışın kendiniz soba kullanamıyorsunuz yasak. Heryerde hamam böcekleri kaynıyor.İnternet wifisi hiç çekmiyor. Hem de çok pahalı.Kalacak yeri kendiniz başka yer bulup öyle kiralayın. Kazıklanmayın.

    YanıtlaSil