Merhabalar


25 Aralık 2012

3 Mayıs 2011 Salı

Cami - Mescit

Malta’da 365 tane kilise varmış ve hatta Maltalılar “her gün için bir kilisemiz var” diye hava atıyorlarmış J
Fakat sadece koskoca Malta’da J sadece bir tane cami var. Fakat onun haricinde baya mescit var. Cami Valletta’nın yakınlarında Paolo’da. Valletta’ya gidip, oradan 132 numaralı otobüse binerseniz camiye gidebilirsiniz. Valletta’dan yaklaşık 15 dakika. Bazı otobüs şoförleri de camiyi biliyorlar, onlara camiye gitmek istediğinizi söylerseniz, sizi doğru yerde indirirler.
Bu cami bir İslam Okulu ile birleşik. Bu okul ve camiyi Araplar yaptırmış, muhtemelen Libyalılar, çünkü okulun içinde Kaddafi’nin fotoğraflarını gördüm. Ayrıca caminin dış tarafı tadilatta, doyası ile Caminin ana kapısı kapalı, camiye okulun içinden girebiliyorsunuz.



View Untitled in a larger map




Bizim clubclass’a ve Sn.Julias civarına en yakın mescit, San Gwann’da. Clubclass’tan 20 dakika yürüyerek, Sn. Julias’tan da tahminimi 30 dakika’dır. Burası birinin villası, adam galiba üst katta yaşıyor, alt katıda mescit yapmış. Namazlar normal vaktinde kılınıyor, yaz saati uygulamasına göre şu anda okuldan çıkınca 13:30’da ki Cuma namazına yetişebiliyoruz.




Bizim Türk Arkadaşlar
Triq Il- Quanneb Sokağı
"Villa Athenaeoum"

Bu arada cami’de ve mescitte Arapça konuşuyorlar, Fatihadan sonra herkes bağırarak AAMİİİN diyor (ilk başlarda güleceğim gelmiştiJ)  İmam 2 tarafa da Selam veriyor, ondan sonra cemaat sesli selam veriyor. Hutbeler Arapça… Fakat bir kere Good Friday Resmi tatil olduğu için bizim Türklerle Paolada’ ki camiye gittik Cuma namazına, imam hutbeyi Arapça okudu ve hutbenin dualarını falan bitirdikten sonra, İngilizce tekrardan anlattı. (Tahminime göre hutbenin şartı “onlara göre “ Arapça olması lazım, duasını falan tamamlayınca, artık hutbe bitmiş oluyor ve İngilizce konuşuyor.)

Birde internetten bulduğum bir mescit adresi:
Sliema Mosque (Beside Preluna Hotel & Spa)
125 Tower Road, Brighton Flats, Ground Floor,
Sliema Point Tower, Sliema , MALTA

11 yorum:

  1. Thanks for your informations. Next Week i am in Malta-Bugibba with my class. Can I find there a mosque?

    Kübra

    YanıtlaSil
  2. I'm sorry, i don't have more information about another masjid (i said "Malta has only 1 mosque).

    YanıtlaSil
  3. s.a. arkadaşım maltadaki camiyi kendi bloguma yazdım. İzin vermezseniz silerim. Ayrıca mescidlerle ilgili bilgiler ve fotoğraflarınız da falan varsa yayınlamak isterim. selamlar (muzafferbadem@hotmail.com)
    http://dunyacamileri.blogspot.com/2012/03/malta-camii-paolo-valletta-malta.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki, memnuniyetle. Ayrıca inceledim blog'ununuzu, tebrikler, inşallah gün gelirde, yurtdışına tekrar çıkınca kullanırız artık.
      Mescit fotografı yok maalesef, içerde çekersem yanlış anlarlar diye fotograf çekmemiştim çünkü orası aslında bir Villa olduğu için...

      Sil
  4. Sağolun. Başka bir yerde bulursam ekleyeceğim. İnşallah size de haber vereceğim. selamlar...

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben 10 gündür maltadayım ve tek bir türkle bile karşılaşamadım ciddem sinirlerim bozulmaya başladı hiç arkadaş edinemedim bu camiye ve okula gitsem birilerini bulabilirmiyim litfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazı sebeplerden dolayı suan dönme kararı aldım. Özelliklede dini sebeplerden Ramazan ayı olduğu için. Ama şimdi biraz moral bulduğum seyler oldu. Yardımlasabiriz. Çok ii olur

      Sil
  6. Nasıl kimseyi bulamadın burası Türk kaynıyoo :)Özellikle dil okullarının etrafı..Gel sende bekleriz :)

    YanıtlaSil
  7. Ben azeriyim ve maltaya 4 gun once geldim sadece 2 haftaligina.ve daha hic arkadasim yox.cok sikiliyorum bu yuzden.geri donucem bende sanirim :(

    YanıtlaSil
  8. ben 01,03,2017 den itibaren alti ayligina maltada dil kursu egtimi görmek icin gelecegim. Dil kursu ve konaklama ne kadar? Yani aylik en fazla kac euro lazim? ( Dil kursu+konaklama)?
    E mail adresim: halilk.fu@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Maltada cuma namazını aksatmadan kilabiliyormuyuz

    YanıtlaSil